fbpx

Wedstrijden & Wedstrijdkalender

Ponyclub Heeten organiseert jaarlijks diverse wedstrijden:

  • Dressuur

  • Springen

  • Bixie dressuur en springen

Gedurende het indoorseizoen organiseert Ponyclub Heeten ongeveer 1x per maand een wedstrijd in de Manege Heeten (dressuur, springen en Bixie). ‘s Zomers organiseren wij ons jaarlijkse outdoor concours in samenwerking met L.R. Heeten.

 

 

OUTDOORWEDSTRIJDEN 2022

Vrijdag 24 en zaterdag 25 juni 2022                Dressuurwedstrijd

Zaterdag 2 juli 2022                                         Bixie Dressuur & Springen

 

Meer informatie over onze wedstrijden is te vinden via www.startlijsten.nl of via de wedstrijdkalender op www.knhs.nl . Inschrijven voor onze dressuur- en springwedstrijden kan via Mijn KNHS. Inschrijven voor de Bixie volgens informatie op www.startlijsten.nl

 

 

Zelf wedstrijden rijden?

Veel van onze leden zijn actief op wedstrijden in de regio. Uiteraard is dit geen verplichting, maar de meeste leden zijn, nadat ze een tijdje bij onze club hebben gelest, toch zodanig gemotiveerd dat ze deze uitdaging graag willen aangaan. Vanuit de landelijke bond (KNHS) komen steeds meer laagdrempelige initiatieven om kennis te maken met de wedstrijdsport zonder meteen veel kosten te moeten maken. In Salland is er een groot aanbod van zowel in- als outdoor concoursen, waardoor de reisafstanden beperkt blijven.

Onze leden starten in de disciplines dressuur, springen, Bixie, eventing (combinatie dressuur, springen en cross) en afdelingsdressuur (4-tallen).

Jaarlijks starten onze leden ook tijdens de Overijsselse Regiokampioenschappen (Galoppade). Tijdens deze kampioenschappen komen ook verschillende teams van onze club aan de start bij zowel 4-tal onderdelen als bij het provinciale verenigingskampioenschap. Wij proberen deze onderdelen van de ponysport zeker te stimuleren om de kinderen ook kennis te laten maken met de teamonderdelen binnen onze mooie sport. Onze leden hebben de laatste jaren zeer goed gepresteerd tijdens de Overijsselse kampioenschappen en daarmee veelvuldig kwalificatie voor de Nederlands kampioenschappen (Hippiade) afgedwongen. En zelfs daar zijn kampioenschappen behaald!

Wil je een startpas bij onze club aanvragen? Dan kun je contact opnemen met Jacqueline Kolkman via inschrijvenconcoursen@hotmail.nl.

De opgaven voor concoursen wordt niet (meer) gezamenlijk georganiseerd. Via www.startlijsten.nl of via de wedstrijdkalender op www.knhs.nl is het wedstrijdaanbod te raadplegen. Opgave voor de meeste wedstrijden gaat via een eigen account in Mijn KNHS.