fbpx

Lidmaatschap Ponyclub

Contributie

Onze contributie bedraagt € 110,- per jaar en wordt per half jaar in rekening gebracht. Voor dit bedrag kun je deelnemen aan 3 lessen (2x dressuur en 1x springen) per 14 dagen. Dit bedrag is excl. KNHS-kosten.

 

Ponysport duur?

Ja en nee. Voor het beoefenen van de ponysport is er nou eenmaal een pony nodig. Deze pony dient gestald en gevoerd te worden waar uiteraard kosten aan zijn verbonden. Verder zijn benodigdheden zoals een zadel, hoofdstel, rijbroek en cap onmisbaar. Afhankelijk van de plaats van stalling zal er vervoer van de pony geregeld moeten worden. Wat overige attributen betreft geldt de regel: “Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt”.

Onze contributie ligt beduidend lager dan bij veel andere ponyclubs en is vergelijkbaar of lager dan bij andere sporten zoals handbal, voetbal of volleybal. Onze contributie is inclusief alle aangeboden lessen en gebruik van onze accommodatie.

Indien een nieuw lid wordt aangemeld, wordt een eenmalig entreegeld á € 75,- in rekening gebracht als bijdrage aan de accommodatie die in de loop der jaren door zeer veel vrijwilligers is opgebouwd en waar het nieuwe lid dus ook buiten de lessen om gebruik van kan maken.

Ondanks de kosten krijgt uw kind zeer veel terug dankzij de ponysport. De samenwerking tussen mens en dier, leren rekening houden met een dier, vertrouwen in elkaar opbouwen en zodoende samen op een hoger niveau komen. Je verantwoordelijk voelen voor de verzorging van je pony, beseffen dat het geen tennisracket is die je in de kast kunt leggen, is waardevolle bagage in de ontwikkeling van uw kind. Daarnaast kun je, indien gewenst, 7 dagen per week je sport beoefenen zonder extra kosten.

 

Wat wordt er van u en uw kind verwacht?

Om de contributie zo laag mogelijk te houden, organiseren wij jaarlijks diverse wedstrijden (indoor & outdoor). Wij verwachten van de ouders dat ze enkele dagdelen per jaar beschikbaar zijn voor het verrichtingen van hand- en spandiensten tijdens deze gezellige evenementen. Vanaf de middelbare schoolleeftijd worden de leden van de ponyclub hiervoor eveneens ingedeeld. Daarnaast is ieder gezin 3 á 4 keer per jaar aan de beurt voor een schoonmaakrondje in onze eigen manege. Waarbij gedurende 2 uur, in groepsverband, wordt schoongemaakt. Eenmaal per jaar houdt de ponyclub een paaseitjes-verkoop-actie waarbij de kinderen zich inzetten om paaseitjes te verkopen.